Poort Groene Hart

Welkom

De Poort Groene Hart is een prima start voor een dag plezier in de polders. In deze streek tussen Leiden, Den Haag en Zoetermeer valt genoeg te beleven.

Ontdek het Groene Hart!

Vanaf de Poort Groene Hart kun je fietsen, varen of wandelen en onze prachtige streek verkennen.

Fiets of wandel de route ‘Uit ’t Groene Hart Van’ langs boeren in de buurt.

De groene halm van het Toeristisch Overstappunt TOP Zoeterwoude leidt je naar de mooiste plekjes in de buurt. Fietsend vanaf dit fietsknooppunt kun je boerderijen bezoeken of het de stilte van het polderlandschap ervaren. Per boot kun je varen naar de stad Leiden of richting Vlietlanden gaan. En wandelend over de boerenlandpaden struin je over de erven van de boer.

Via de Interactieve Kaart vind je wandelknooppunten, fietsknooppunten en  routes op je smartphone of tablet. En kijk op Ontdek Zoeterwoude voor meer tips in de buurt.

Versrestaurant La Place
Als je van natuurlijk houdt, hou je van La Place. Jaarlijks genieten meer dan 35 miljoen gasten van alles wat we vers bereiden. 100% natuurlijk, dagvers, huisgemaakt en daardoor heerlijk. Ook in Zoeterwoude: met heerlijk recreëren in het Groene Hart, speeltuin voor kinderen en toegang voor je hond.

Open: ma- zon 08:00-21:00

T: 071 580 9590
Website
Facebook

Streekwinkel Boer en Goed
Welkom! Streekwinkel Boer en Goed biedt het beste uit de buurt. Van makers uit het Groene Hart met passie voor hun streekproduct. Kom langs en proef zelf.

Open: di- zon 10:00-18:00 (maandag gesloten)

T: 071 301 6253
M: info@boerengoed.com
Website
Facebook

De Windhoek Gemiva
De Windhoek in Zoeterwoude is een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking bij de Poort Groene Hart in Zoeterwoude. De mensen die er werken, verrichten onder begeleiding ondersteunende taken op het terrein. Ze zorgen ervoor dat alles netje onderhouden wordt.

Website

Columbus Watersport
Ontdek stad en land met een elektrische sloep van Columbus Watersport Bootverhuur. Schoon, stil en trillingsvrij varen door het landschap. Reserveer direct je boot of sloep via onze website.

Open: ma- zon 08:00-21:00

M: info@columbuswatersport.nl
T: 06 4984 4453


Website
Facebook

 

 

Boerenkaas Route (20km)
Fiets langs de kaasboerderijen van Zoeterwoude en ontdek waarom we een echt boerenkaas-dorp zijn. Tip: fiets op vrijdag of zaterdag, dan zijn de meeste boerderijwinkels open.

Fietsroute
Voor meer tips: Ontdek Zoeterwoude

kyBoot Experience Center
Kybun Solutions verkoopt speciale luchtkussen-schoenen en matten. Lopen op wolken binnen handbereik. De kyBoot Walk-on-Air schoenen geven een uniek gevoel van comfort. Het geheim zit in de zool. Lopen met kyBoot is ontspannend, stimuleert het energieverbruik en geeft een heerlijk gevoel. De speciale kyBounder matten helpen bij actief staand werken of bij herstel en revalidatie.

Open: ma-vr 9 tot 5

M: info@kybunsolutions.nl
T: 06 5382 2119.

Website

Land van Wijk en Wouden
Je kunt van alles doen in het Land van Wijk en Wouden. Het gebied wordt doorkruist door fietspaden en buiten het broedseizoen zijn de wandelpaden over het boerenland geopend voor publiek. Daarnaast biedt een aantal boeren een winkel aan huis, overnachtingsmogelijkheden of arrangementen aan.

Website
Facebook

Naar Buiten Leiden
Naar buiten! Leiden wil dat meer kinderen uit de omgeving van Leiden naar buiten gaan. Om te spelen en van de natuur te genieten. Streekwinkel Boer en Goed is één van de Doe-Locaties waar kinderen kunnen spelen in het groen of waar leuke activiteiten georganiseerd worden. Samen met gidsen van het IVN Leiden kun je maandelijks mee Naar Buiten om nog meer in de natuur te spelen.

In Leiden wordt het project uitgevoerd door Duurzaam Leiden, IVN-regio Leiden en het Zuid-Hollands Landschap.

Website
Facebook

ANWB Gastvrij Zoeterwoude
Een lekke band of lege accu? Geen nood. Streekwinkel Boer en Goed is een ANWB Fiets-Servicepunt, onderdeel van ANWB Gastvrij en Oplaadpunt. Voor fiets of auto. 

Je kunt bij ook ons terecht voor bandenplak of fietspomp.

Website
Facebook

TOP Netwerk
TOP staat voor Toeristisch Overstappunt. Begin hier een heerlijke wandeltocht, vaar zo de polders in of stap op de fiets en ontdek de streek. De TOP website bevat honderden routes van Zuid-Holland, Utrecht-West en Noord-Brabant. Van bijna alle routes zijn gratis kaartjes downloaden op uw smartphone of uitprinten.

TOP Zoeterwoude
Volg vanaf onze TOP Zoeterwoude bewegwijzerde wandelroutes en fietsroutes volgen en maak kennis met de mooiste plekjes. Van knooppunt naar knooppunt kom je langs kaasboerderijen, molens, historische kerkenpaden, weidse vergezichten en bijzondere weidevogels zoals de kievit en de grutto. Het is een kleine greep uit alles dat het unieke polderlandschap van het Groene Hart en Zoeterwoude te bieden heeft. Geniet van de rust in het gebied op de fiets, te voet of vanaf het water. Met de Interactieve Kaart per smartphone!

Website
Facebook

Sloepen netwerk

Stel Je eigen route samen met de kaart op het ‘Sloepennetwerk.nl’
Met vele vaarknooppunten en leuke stopplaatsen.

Klik op de knooppunten om je route te bepalen. Onder de kaart zie jede afstand en hoe lang je gemiddeld over het varen doet. Op de kaart zie je ook verschillende andere iconen waar je bijvoorbeeld kunt overnachten, eten en drinken. Ook vindt je hier op de kaart diverse locaties waar je een sloep kunt huren.

Je kunt ook direct de app downloaden
Download de Android App
Download de iPhone App