Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/9/9/boerengoed.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/9/9/boerengoed.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/9/9/boerengoed.com/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Kaasplank – Boer en Goed – Streekwinkel van het Groene Hart

Kaasplank

Tips voor een Kaasplank uit de Streek

Voor de ideale kaasplank is de volgorde cruciaal. Bouw je kaasplank op: begin fris en eindig pittig. En zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is.

We geven je graag twee manieren om tot de juiste volgorde in proeven te komen. De Schijf-van-Vijf wordt door de beste restaurants gehanteerd als perfecte afsluiter voor een heerlijk diner. Je kunt ook onze Smaakwijzer volgen om jouw ideale kaasplank samen te stellen voor bij de borrel of als hartig nagerecht bij lekker eten thuis.

‘De Schijf van Vijf’  Volgorde

Fris zuur– bijvoorbeeld met Geit, Volzachte Jonge of Belegen Brandwijker
Romig – zo komt je smaak op gang met De Witte van Marga, Gaten, Smaakvolle Stolwijker of Volle Wilde Weide
Ziltig – met een roodkorstkaas als Doruvael, of milde kruiden als Honingklaver, Bieslook Kruiden of het Beste van onze Buurman
Hard Ziltig – oudere kazen als Pittige Stolwijker of Goudse XO, maar ook meer uitgesproken kruidenkazen als Leidse met Sleutels, Truffel of kaas Van ‘t Seizoen
Blauw – milde Blauw Klaver of ons pittige Blauwe Tientje.

‘De Smaakwijzer’ Volgorde

Kies uit ieder kwadrant van de Smaakwijzer een kaas, of kies juist kazen die in hetzelfde kwart van de cirkel passen. Proef en volg je eigen smaak.

Bekijk hier onze Smaakwijzer.

Tips voor bij je Kaasplank

Een kaasplank is lekker voor bij de borrel of is een goede afsluiter van een diner met familie of vrienden. Je kunt je kaasplank extra mooi en lekker maken door er bijvoorbeeld verse of gedroogde druiven op te leggen. Wat noten of Gedroogd Fruit maken de plank af (bijvoorbeeld onze mix van Jos).

Ook combineert de smaak van sommige kazen heel goed met een jam of chutney. Om de plank niet mis te slaan, geven we je graag onze suggesties.

Met deze verrassende combinaties is succes verzekerd:

  • Geit – met Peter’s Streekhoning
  • Schaap – Irene’s Boerenjam, bijvoorbeeld cranberry of blauwe bes.
  • Puur Stroop van Cees bij Doruvael en Blauwe Tientje
  • Mosterd Dillesaus bij de Stolwijkers of Volzachte Jonge
  • Sandra’s Chutney bij de Volle Wilde Weide of Oude Rijpse
  • Goudse XO en XXO: Puur Vijgenjam van Cees
  • Leidse met Sleutels – Bosbes van Cees en Gember Perzik bij Leids XO

Proef de kazen in onze winkel en wees culinair creatief! Bij twijfel kun je ons natuurlijk altijd om advies vragen.